dijous, 21 de febrer del 2008

Preparación del taller de lectura sobre igualdad


Para preparar el taller de lectura del 27 de febrero, se debe leer el artículo de Ma. Angeles Barrère Unzueta, "La acción positiva análisis del concepto y propuesta de revisión"
Es preciso leer además, la exposición de motivos de la Ley Orgánica 3/2007, de 22 de marzo, para igualdad efectiva de hombres y mujeres y su título preliminar (artículos 1 y 2).
Además deben leerse los Fundamentos Jurídicos 4, 5 y 10 de la Sentencia del Tribunal Constitucional 12/2008 que resuelve sobre la inconstitucionalidad de una disposición de la LO 3/2007. En la lectura de la Sentencia del Tribunal Constitucional nos ahorra tiempo y esfuerzo leer sólo los fundamentos jurídicos que se recomiendan y es importante no confundirlos con los antecedentes que se enumeran previamente. Todas las lecturas se pueden consultar en línea siguiendo los enlaces que se destacan en esta noticia

Se puede consultar el resto de la bibliografía especializada de Barrère Unzueta en este enlace.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

yyryrtyry

Unknown ha dit...

Primerament, voldria comentar la importància de la Llei d'Igualtat que es va treballar en la sessió d'ahir del Seminari feminista de la UB. El valor de la Llei, malgrat les deficiències tècniques o materials que se li puguin atribuir suposa un gran pas, una gran fita, de la qual crec no en som prou conscients, ja que és una declaració formal i jurídica del reconeixement d'una desigualtat real i efectiva en tots els àmbits de la nostra vida en societat que trenca amb els esquemes preponderants actualment sobre la superació de totes les barreres existents per a la dona. Suposa un crit d'alert. És esperançador com a futures juristes el reconeixement legal de la patologia social de la diferència injustificada, cruel, injusta, donar visibilitat als problemes, identificar-los per a poder-los solucionar. Aquesta Llei és alhora un inici i un anar més enllà en la igualtat=equitat entre homes i dones, una oportunitat que no podem deixar escapar- com a dones ja que en som el principal agent de canvi- i com a societat. Cal destacar que amb aquesta Llei que malgrat ésser un simple text jurídic -es podria pensar per part d'algunes persones- té una força insospitada ja es fa Dret simbòlic i s'intenta remoure consciències i forjar un canvi de mentalitat en tota la societat. Aquesta Llei legitima la nostra lluita i la reivindicació d'un sistema realment racional ja que malauradament lligant-ho amb la sessió anterior del seminari sobre Història del moviment feminista, crec que el racionalisme i la revolució francesa és va oblidar de les dones i per tant la llibertat propugnada als seus idearis no serà vertadera llibertat fins la igualtat real entre home i dona a tot el món! Hi ha encara molt per fer! Felicitats pel bloc i pel seminari!