dijous, 3 de març del 2011

Jornada commemorativa del dia de les dones 8 de març de 2011


“MANIFESTACIONS DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE
EN UN MÓN GLOBALITZAT”

A vegades les normes i les polítiques públiques que se’n deriven silencien o ignoren les situacions de subordinació i explotació de les dones que pertanyen a cultures minoritàries com poden ser les dones d'ètnia gitana o les dones de col·lectius migrants. Aquesta situació comporta, en ocasions, exclusions múltiples en el sí de la societat.

El Seminari “MANIFESTACIONS DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE EN UN MÓN GLOBALITZAT” pretén analitzar les possibles vies de prevenció i reparació de situacions que vulneren els drets fonamentals de les dones i, en particular, d’aquelles dones que es troben en situacions d’especial vulnerabilitat per la seva condició de persones immigrades. Amb aquest objectiu es considera indispensable comptar no només amb la visió que des d’occident es pot tenir dels fenòmens estudiats sinó, a més, comptar amb l’anàlisi actual i directa de les diferències entre homes i dones que es produeixen en la cultura d’- origen i que, en el seu cas, es poden veure agreujades en les societats d’acollida.
Aquesta activitat està organitzada pel Grup “el dret amb les dones” conformat per professores i investigadores de la Facultat de Dret, en el marc del projecte dret al Dret. El nostre equip es va constituir al 2006 i té la voluntat de introduir la perspectiva de gènere a la nostra Facultat. Així, a través de diferents iniciatives, el dret amb les dones hem treballat la relació dones-dret respecte a qüestions jurídiques que plantegen actualment alguns dels dilemes més controvertits a les societats occidentals, així com alguns dels temes més debatuts als moviments feministes contemporanis: igualtat efectiva dona-home, tutela dels fills, conciliació de la vida personal i laboral, i entre d’altres, la violència de gènere.

1 comentari:

Anònim ha dit...

YouTube - Broadcast Yourself. http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee